• L'Escola Diatònica d'Estiu és el punt de trobada de finals de juliol on podem millorar en tots els aspectes relacionats amb la música.

Portavella

Portavella

El Centre de Dinamització Rural Portavella neix amb la voluntat d’aportar espais, eines i recursos per donar a conèixer els valors de l’entorn on s’ubica i dinamitzar el seu territori.

Des de Sant Martí de Vinyoles (Les Llosses, Ripollès), la masia fortificada Portavella, datada del segle XI al XIV és des d’on es pretenen dur a terme les següents iniciatives:

  • Difondre el patrimoni natural, cultural, històric i arquitectònic de la zona.
  • Incentivar un model turístic que preservi el medi ambient i sigui respectuós amb el seu entorn.
  • Promoure activitats i trobades que contribueixin al coneixement del medi natural i al desenvolupament de les zones rurals.

Per tot el que hem dit, volem que Portavella sigui un lloc ple de vida, on tothom hi pugui trobar el seu lloc per a venir-hi a fer turisme rural, àpats i celebracions o per a realitzar-hi cursos, tallers i altres activitats.

A més de 1000 metres d’alçada, Portavella se situa a la vessant sud de la serra de Santa Margarida de Vinyoles, a cavall del Lluçanès i el Ripollès, en una zona de boscos singulars (pinedes, fagedes, rouredes...), fruit de la barreja de vegetació mediterrània i atlàntica. Des de l’era estant es poden contemplar increïbles paisatges, amb vistes a tota la Catalunya central, des de les Guilleries i el Collsacabra fins a Montserrat, passant per Sant Llorenç del Munt, Sant Miquel del Fai, els Munts...

Un dels puntals del projecte és la sostenibilitat energètica i mediambiental, per això a Portavella recollim l’aigua de pluja per a regar els horts i pel bestiar, utilitzem biomassa dels boscos dels voltants per a l’aigua calenta i la calefacció i ho complementem amb l’energia solar tèrmica.

A més, tenim animals: gallines, un gall i ànecs així com un parell de cabretes (l'Àneu i la Girola) a més del nostre gos, en Tió. Entre tots fem que grans i petits us ho passeu la mar de bé anant a recollir els ous, donant de menjar a les bèsties, ajudant-nos a dur el nostre hort... fent, al cap i a la fi, que l'experiència a Portavella sigui una immersió al món rural! Voleu conèixer-nos?

Benvinguts a casa!!

 https://www.escapadarural.cat/casa-rural/girona/casal-portavella.