Guillem Anguera

Soci de La Diatònica des dels seus inicis. Títol Superior de Música especialitat instruments de la música tradicional i popular (ESMUC), Màster en formació de professorat especialitat de música. Vaig ser autodidacte fins als 18 anys, moment en què decideixo dedicar-me a la música professionalment i estudio en llocs com a l’Escola de Música de l’Hospitalet de l’Infant, al Conservatori de Música de Vilaseca, al Taller de Músics de Barcelona, a l’AMTP a Vilaseca i Barcelona i a l’ESMUC, entre d’altres cursos de formació. En el cas de l’acordió diatònic vaig endinsar-me en el món de la manxa de la mà d’en Francesc Marimon, després vaig fer tastets amb professors com en Carles Belda, la Núria Lozano o en Dani Violant. Em dedico a la docència de l’acordió diatònic des de l’any 2001, i en l’actualitat sóc professor d’acordió diatònic a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i faig classes particulars presencialment i virtual. He exercit com a docent d’aquest instrument a les escoles Aula de Sons de Reus, a l’AMTP de la Generalitat a Vila-seca i a Lleida, a l’ Aula de Música Tradicional de l’Anoia a Igualada, a la COMTCASE de Calaf i a l’EMMTP de l’Arboç del Penedès, entre molts altres cursos puntuals.


Sóc fundador i organitzador del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp des de l’any 2007, festival d’acordió diatònic on han passat molts dels millors acordionistes del país i internacionals. Aquest esdeveniment anual m’ha donat la oportunitat de programar molts bascos en aquestes 15 edicions, com Kepa Junkera, Joseba Tapia eta Leturia, Xabi Aburruzaga, Iñaki Plaza o Joseba Urrutia eta Koldo Iturbe. La relació d’amistat amb ells i el fet d’haver descobert la música de l’acordió amb els discs sobretot d’en Kepa Junkera m’han portat sempre a un interès estil·lístic i tècnic per la música d’Euskalherria i de la trikitixa, i encara que amb el temps he anat cercant el meu propi estil, la influència d’aquesta música m’ha marcat en la manera de tocar.


He format part de diferents formacions com Aynulatac, La Cafetera Exprés i Txala entre d’altres, amb qui he enregistrat diferents treballs discogràfics. Actualment estic movent el meu propi projecte en diferents formats: banda, quartet, trio o duet, presentant un repertori propi que forma part dels meus discs ¨14 km¨ i ¨GROC¨. A nivell de composició he fet la música de diferents documentals. He actuat en moltes places i teatres del nostre país en diferents projectes, a destacar el Palau de la Música Catalana o l’Auditori de Barcelona, també de la meva zona geogràfica com el Teatre Bartrina i Teatre Fortuny de Reus,  o el Teatre Tarragona i Teatre Metropol de Tarragona. He participat en diferents festivals de Catalunya, com el Mercat de Música Viva de Vic, el Tradicionàrius de Barcelona o el FIMPT de Vilanova i la Geltrú entre altres, i al País Basc en llocs com la Trikitixa Jaialdia de Getxo en diverses ocasions, a la semana grande de Bilbao, a Andoain o Hernani.


He col·laborat en enregistraments discogràfics de músics del país i de fora, a destacar amb l’acordionista basc Kepa Junkera, el cantautor Fito Luri o el sacaire Francesc Sans.