• La Botonera és una publicació periòdica editada per l'associació La Diatònica i dedicada a la difusió del món que envolta l'acordió diatònic.

La Botonera núm. 1

EDITORIAL

Ja fa temps que des de l'associació La Diatònica vam flirtejar amb la idea d'editar una revista sobre el món de l'acordió diatònic. Durant aquests anys el projecte s'ha anat coent a poc a poc. Els darrers mesos s'han creat les sinergies positives per cristal·litzar en una publicació un teixit social i musical preexistent que és madur i jove, unit i divers, alegre i formal, combatiu i intranscendent. Benvinguts a LA BOTONERA!

En aquest primer número us trobareu contribucions que s’han gestat durant el darrer any. En format de recerca, podreu fer una ullada al nou univers de possibilitats que ens ofereixen els acordions simètrics i a l’estat actual de les investigacions sobre el diatònic a Catalunya i al País Valencià. Les trobades a la Vila de Muro, l’associació Diàdona i la Via catalana marquen el contrapunt més social. Encara més, les primeres petjades de les seccions fixodiscontínues:acordió i ball, operació Frankenstein, bricodiato, educació psicofísica, tècnica diatònica, imatges daltòniques, ressenyes i la dedicada als escrits més desconcertants del poble botoner completen un número que esperem que satisfaga tots els gustos.

Ara i ací, sincerament, volem agrair a tots els col·laboradors que han fet realitat la primera entrega de la revista i, de forma especial, als lectors que amb el vostre interés li donareu una intensa vida. El temps dirà la resta...

Finalment, us animem a participar en futures publicacions i no deixar caure la possibilitat de fer visible el món diatònic i la cultura d'arrel tradicional i popular. Tant si pertanyeu al col·lectiu d'acordionistes com si teniu el gust de dir la vostra estarem encantats de poder escoltar-vos o, millor dit, llegir-vos.

Autor d'articles i publicacions
Any de publicació