Què és La Diatònica?

La Diatònica és una associació sense ànim de lucre que pretén aprofundir en el coneixement del meravellós món de l'acordió diatònic i l'entorn on es troba, on hi ha altres instruments tradicionals com ara la pandereta, el guitarró o el cant, els balls populars i folk i les tradicions ancestrals.

L'àmbit territorial de l'associació són els Països Catalans que són els territoris de parla catalana. Aquests territoris són els següents: el País Valencià, les Illes Balears, el Principat de Catalunya, la Franja de Ponent a l'Aragó, la comarca del Carxe a Múrcia, la Catalunya Nord al Departament dels Pirineus Orientals de l'estat francès, el Principat d'Andorra i la ciutat de L'Alguer a Sardenya.

L'entitat està estructurada en diferents seccions segons l'activitat que duu a terme. Així doncs, els “Caragols Nyigo-nyigo” organitza excursions per tot el país, els “Acordionistes Sense Fronteres” fa actuacions solidàries, la rondalla “La Vallesana” realitza tot tipus d'actuacions i la secció “Mestre Marimon” s'encarrega de tot allò relacionat amb la pedagogia.